Мюсюлманите посрещнаха свещената нощ Кадир

Тази вечер, на 27-мия ден от месец Рамазан, е нощта Кадир (Нощта на могъществото, Нощта на предопределението), която в Корана се отбелязва като „нощ по-свята от хиляди месеци”. В тази нощ, според Корана, е започнало предаването на аетите му от архангел Гавриил на пророка Мохамед.
По повод нощта Кадир почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган даде вечеря ифтар в Крумовград.
Имах честта да предам поздравите на д-р Доган към присъстващите на вечерята – над 600 души, по случай нощта Кадир и наближаващия Рамазан Байрам с думите, че тази вечер от Крумовград даваме пример за единство, братска любов и равни права за всички.
Тази вечер е нощта, която мюсюлманите по цял свят посрещаме с молитви за опрощение на греховете ни. Коранът казва, че тази нощ вратите на небето се отварят, и молитвите на покаяние се приемат. Нека заедно се помолим за сплотяване, за братство, за единство и за пречистване на душите ни; нека Всевишния да ни помогне да бъдем по-добри, да не забравяме ближния си, да почитаме възрастните хора, да живеем според вярата си в мир със себе си.
Домакин на ифтара бе кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, присъстваха и районният мюфтия Басри Еминефенди, областният председател на ДПС област Кърджали Ресми Мурад, народният представител Павлин Кръстев, бившият областен председател на ДПС Кърджали Бахри Юмер, репресирани от региона и учредители на общинската структура.
Празничната вечеря бе последвана от специална среща „на кафе“ с районния мюфтия Басри Еминефенди в новата джамия на Кърджали въпреки късния час.
Нощта Кадир наистина е по-превъзходна от хиляда месеца!
Честит празник на всички мюсюлмани!

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *