Школите в Дома на културата излизат на юбилеен концерт

  • Началото е на 22 април в 18,30 часа
  • С три спектакъла отбелязват 70-годишнината на институцията

Валентина ИВАНОВА

След грандиозния концерт на Оперетата, Домът на културата в Кърджали усилено се готви за втория от трите спектакъла, посветени на 70-годишнината на културната институция. В него ще вземат участие повече от 25 музиканти, настоящи и бивши възпитаници на различните школи.

Те са подготвили разнообразна програма – от класика до българска поп музика. На сцената ще се качат млади изпълнители на пиано, акордеон и китара, подготвени от Дарена Чавдарова, Христина Мачикян, Златка Атанасова, Веселин Терзиев, Димитър Ганев, Вита Духленска и Златка Атанасова. Ще се представят и възпитаниците на Радостина Желева в поп и джаз школата и на Христина Чаушева в народно пеене, както и малките гайдари, подготвени от Васил Анастасов.

Детският струнен оркестър с диригент Мария Петковска ще изпълни произведения на известни композитори, сред които на покойната Радост Попова, свързала дълги години от живота си с Дома на културата.

Ще се включат и бившите възпитаници Евгени Ангелов, Анастасия Михова, Гергана Теоханова, Мехмед Арда, Даниела Гавраилова и др.

Ръководителят на Музикалния театър Ангел Чавдаров, също тръгнал от школите в Дома, ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър на Вивалди в акомпанимент на Златка Атанасова.

Специален гост ще бъде хор „Незабравки“ с диригент Тавит Мачикян.

Във фоайетата ще бъде подредена изложба с архивни фотоси, показващи дейността през годините.

Концертът на 22 април е откупен от Добромира Сярова, бивша възпитаничка на Дома. Билети с места може да получите на касата.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *