Най-малките „абитуриенти“ в Чернооченско получиха раници от Общината

Исмет ИСМАИЛ

Малчуганите на най-голямата детска градина в района ДГ „Знаме на мира“ в село Черноочене и Група „Славейче“ сeло Житница събраха овациите на присъстващите по време на тържеството, посветено на 1-ви юни – Международния ден на детето и изпращане на подготвителните групи в първи клас.

Сред гостите на тържеството бяха кметът на Община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общински съвет-Черноочене Бедрие Газиюмер, представители на Средно училище „Христо Смирненски“, на общинското ръководство и други.

Бъдещите първокласници от група „Слънчо“ рецитираха стихотворения, играха танци и пяха песни.

Пременените с тоги малки випускници получиха своите дипломи и раници от Община Черноочене, лично от кмета Айдън Осман. Той пожела успех на малчуганите, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.

Айдън Осман подчерта ролята на детските градини във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.

От името на колектива директорката на ДГ „Знаме на мира“ Елмаз Апти за оказаното съдействие срез годините и пожела успех на бъдещите първокласници, които ще прекрачат учебния праг наесен.

Раници като подарък от Община Черноочене получават всичките бъдещи първолаци, завършващи последна група на детските градини в селата Комунига, Габрово, Лясково, Черноочене и Житница. В тях се организират празнични тържества.

По десетилетна традиция Община Черноочене прави този жест към завършващите малчугани от учебните институции за най-малките.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *