Откриха въжен парк на „Белите брези“, курортът става все по-атрактивен за туристи

Гюнер ШЮКРИ

Официално откриха въжен парк „Белите брези“ в едноименния курортен туристически комплекс край Ардино. Лентата прерязаха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметовете  Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

„Успяхме с много усилия да направим нещо ново за туризма. Това е едно уникално, увеселително, развлекателно място, което може да се ползва както от деца, така и от възрастни. Отдавна работим, за да превърнем „Белите брези“ в по-атрактивна дестинация за туризъм и отдих и да се увеличи посещаемостта “, заяви след прерязването на лентата инж. Изет Шабан. Той подчерта, че атракционното съоръжение е разделено на три нива по трудност. Първото ниво е за деца, където има пет препятствия, а второто и третото са по-сложни и са за възрастни.

Амбициите на общинска администрация за привличане на повече туристи в курорта няма да спрат дотук, увери кметът.

До 10 юни (петък) въженият парк „Белите брези“ е безплатен за всички възрастни посетители, след което ще се таксува. За децата гратисният период е до края на месец юни.

Експлоатацията и сигурността на ползвателите ще се контролира от местен инструктор, който ще упражнява ежедневен контрол преди пускането му в експлоатация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *