Новият път в Главатарци изненада и жители, и гости, по-тесен е с метър

Валентина ИВАНОВА

Приключи асфалтирането на пътя в Главатарци, който беше разкопан, за да се прокара централният водопровод от язовир „Боровица“. Хотелиерите загубиха няколко месеца в очакване на окончателното приключване на ремонтните дейности, след като компанията-изпълнител „Кристална вода“ на няколко пъти забави отделните етапи и блокира нормалното придвижване до зоната за отдих.

Голямата изненада за жителите и гостите дойде след полагането на асфалтовото покритие. Оказа се, че ширината на пътното платно е намалена с метър.

Старият път беше широк 4,50 м. Сега е 3,40 м, твърдят хотелиери, които ежедневно ползват трасето. В момента работниците полагат 50-60 см фракция като банкет, за да могат автомобилите някак да се разминават.

Силно неудовлетворение изпитват засегнатите от ремонта. След дългочакания ремонт са получили едно недоносче, което не отчита моментните нужди, още по-малко перспективите за развитието на курортното селище и съпътстващото увеличаване на трафика.

Курортното селище разполага с 500 хотелски места. Отделно там има хора, които живеят в къщите си. Общо собствениците на завършените обекти са 43.

Новото трасе на водопровода е с дължина от 2,5 км. Толкова дълъг е и ремонтираният пътен участък. Никой от жителите не е бил запознат предварително с проекта, изработен още през 2017 година. Все пак главатарчани най-после имат качествена  питейна вода, преминаваща през пречиствателната станция в Брош. След толкова години мъка жителите и гостите вече няма да се тревожат какво пият.

 

 

 

 

3 Отговори

  1. Асфалт Паша каза:

    Да съберат пари , и сами да си направят ако не им харесва!
    За тези пари толкова !

  2. Светкавица каза:

    Абе г-нАсфалт,стария път е 4,5 м новия 3.4 мТи какво не разбра?

  3. Саши каза:

    Няма нужда от по-широк път.При тези цени на ненаситните собственици на хотели и заведения,едва ли ще има блъсканица по новият път!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *