„Арда бокс“ има вече генерален спонсор – машиностроителна компания „Кяшиф“

Валентина ИВАНОВА

Джебелската машиностроителна компания, европейски лидер в производството на хидравлични цилиндри, става генерален спонсор на спортния клуб „Арда бокс“ – Кърджали.

В приятелска обстановка инж. Кяшиф Кяшиф и най-запаленият любител на бокса във фирмата Джейлян Мехмед посрещнаха на своя територия европейския вицешампион от последното първенство на Стария континент, проведено в Армения, Ергюнал Сабри – Оги и старши треньора в клуба Стоян Узунов.

 

Младият боксьор разказа за последните си състезания и за турнирите и първенствата, които му предстоят. Отново стана дума за солидната подкрепа, която Оги получи машиностроителната фирмата преди световния шампионат миналата година. Оказа се, че трябва да пътува за Белград на собствени разноски, което не беше по силите на клуба. За съжаление, дни преди първенството Ергюнал даде положителна проба за Ковид 19 и не може да замине.

Оттогава всички във фирма „Кяшиф“ следят с интерес развитието на кърджалийския боксьор и се радват на последните му успехи на европейския ринг. Домакинът се поинтересува как съчетава спорта със следването и остана доволен да научи, че Ергюнал вече успешно завърши трети курс в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

 

Селекционерът на „Арда бокс“ разказа за състоянието и резултатите на състезателите в различните възрастови групи. Сподели и проблемите, пред които е изправен клубът, свързани с материалната база и липсата на подобаващото финансиране. Въпреки трудностите Ергюнал спечели с екипа на „Арда бокс“ две титли, сребърен и два бронзови медали на европейски първенства. Девойката Алейна Мехмед стана републиканска шампионка, а други от възпитаниците се окичиха с медали.

Инж. Кяшиф изрази своята готовност да поеме генералното спонсорство на „Арда бокс“, защото вижда как там младите хора  развиват своите таланти и прославят страната.

Срещата завърши със стискане на ръце и начертаване на близки съвместни планове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *