Карадайъ напусна гневен залата: Безобразие е откриването на заседанието на Народното събрание.

  • По думите му България все още е парламентарна република, а не република на „съвестните, на разумните“ и на ред квалификации на тези, които не обслужват мераците на едни минувачи през политиката в България“, каза още Карадайъ

Карадайъ счита за безобразие откриването на заседанието на Народното събрание.

Това стана ясно от думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ пред медиите в Народното събрание.

Припомняме, че казусът дали заседанието е открито или закрито започна още от сутринта, като в момента тече открито заседание на парламента.

Карадайъ обърна внимание, че министър Генчовска, се позовава на документ с гриф. Той обясни и защо ДПС са напуснали залата, като цитира чл. 44, ал. 4, от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, че председателят съобщава грифа, с който документът е класифициран.

„Нали разбирате, той не е проверил, и да е проверил, не го е съобщил. Не е изнесъл този факт пред народните представители“, каза Карадайъ.

По думите му България все още е парламентарна република, а не република на „съвестните, на разумните“ и на ред квалификации на тези, които не обслужват мераците на едни минувачи през политиката в България“, каза още Карадайъ.

Източник: epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *