„Улудаг Кебап“ в Бурса – кралят на кебапите в Турция

Гюнер ШЮКРИ

Турция е известна със своето гостоприемство и вкусна храна. А кое е първото хранене, което ви идва на ум и очаквате с нетърпение да консумирате в южната ни съседка. Непременно това е автентичният турски „Искендер Кебаб“, който е кралят на кебапите и се поднася с пита, кисело мляко и се залива с ароматно масло. А Бурса е градът, където имате възможността да опитате от най-вкусният Искендер Кебап в Турция – веригата „Улудаг Кебап“, която носи вкус от миналото до настоящето. Първият ресторант на „Улудаг Кебап“ в Бурса отваря врати през 1964 г. по идея на покойните братя Джемал и Джемил Чалъшър, изселници от Момчилград. В продължение на 58 години „Улудаг Кебап“ е любимо място на поколения от Бурса и гостите на града.

Ако сте в Бурса и искате да се насладите на вкуса на краля на кебапите трябва да отидете в центъра на града срещу старата автогара, където се намира един от многото ресторанти на „Улудаг Кебап“. Той е любимо място за похапване на много известни певци, актьори, политици в Турция. В момента заведенията на „Улудаг Кепаб се ръководят от Дженгиз и Джем Чалъшър, внуци на покойните братя изселници от Момчилград.

1 Отговор

  1. Anonim turk каза:

    Тюркските кебапи не могот да се сравнят с българската национална кухня българска гордост, фабрично производство кебабчета от карантия, сухожилия.
    В тюркийе във всяка кебабчийница, ресторант, закусвална, скара, се приготвят кебапи от подбрано месо, на място от самите майстори. Това е разликата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *