Съветниците от ГЕРБ в Кърджали  гласуваха „въздържал се” за Плана за интегрирано развитие на общината

Нов живот

Съветниците от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет в Кърджали изразиха гражданска позиция и гласуваха „въздържал се“ за ПИРО –  Плана за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 г.

Планът е амбициозен, дадохме положително становище за него в постоянните комисии, но нека да припомним на местната власт, че голяма част от вписаните в него цели и приоритети имат пожелателен характер, а изпълнението на проектите е изцяло зависимо от европейското финансиране, изтъкна председателят на групата Гроздан Колев.

Нашият скептицизъм е продиктуван от опита и наблюденията ни върху механизма на работа, който доминира в общината, а именно – разтеглив хоризонт на действие, липса на устойчивост и последващ контрол, неглижиране на обществените потребности. Нагласите и на бизнеса, и на гражданите са в посока модернизация на градската среда и подобряване на административния капацитет, а на практика сме свидетели на презастрояване, ограничаване на зелените площи, проблеми с боклука и трафика и пропиляване на потенциала на региона, категорични са от ГЕРБ.

Силно се надяваме, че безусловната подкрепа за ПИРО от страна на мнозинството и останалите политически сили в Общинския съвет няма да го превърне в поредната стратегия, затворена в папка, заявиха съветниците.

 

2 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Вашата партия ако беше сериозна и партия на място да бяхте построили околовръстният път. Само със събрани подписи няма да стане. Пък и ваш човек нали беше председател на Народното събрание.

  2. Анонимен каза:

    Този провали образованието в областта сега и общината. Какво прави в общ.съвет този посредствен човек и от какво разбира?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *