Кметът на Ивайловград Диана Овчарова получи приза Кмет на годината за седми път

  • Сайтът Kmeta.bg раздаде десетите юбилейни награди за местно управление

Валентина ИВАНОВА

Кметът на Ивайловград  Диана Овчарова отново е отличена в конкурса „Кмет на годината“ в раздел Малки общини. Шест пъти тя е победител в националното състезание. Сега получи седмата си награда – отново в категория „Smart city”.

Тържествената церемония се състоя днес в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Наградите в технологичната категория връчи главният изпълнителен директор на Виваком Николай Андреев. Призът на Ивайловград получи зам.-кметът Светла Моллова.

Другите двама градоначалници, наградени в категорията са кметовете на Козлодуй  Маринела Николова и на Благоевград Илко Стоянов.

Наградите връчи главният изпълнителен директор на Виваком Николай Андреев. Призът на Ивайловград получи зам.-кметът Светла Моллова,

През 2020 година  взе приза в категория “Smart city”. През 2019 и 2018 година стана “Кмет на гражданите”. През 2017 г. получи признание в категория „Иновации, наука и образование“. Диана Овчарова стана носител на голямата награда „Кмет на годината 2016” в категорията “Малка община” и през 2015-та – за “Туристическа дестинация”.

Състезанието е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от националната медия Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg – единствените медии, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители.

Конкурсът „Кмет на годината“ се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. Всеки може да гласува за своите фаворити по възможно най-лесен начин и в толкова категории, колкото иска. За да бъде счетен вотът за валиден, трябва да се гласува за поне един кмет в категория на kmetnagodinata.bg.

Кметовете на общините сe състезават в 7-те категории: Кмет на годината, Кмет на гражданите, Смарт сити, Спорт и младежки инициативи, Градска среда, Туризъм и култура и Зелена община.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *