С новите технологии часовете по история в училище „Васил Левски“ в Крумовград излизат извън стандартната рамка

Историята е наука, от която може да се научи много. Благодарение на новите технологии, които се развиват все по-интензивно, има възможности часовете по история и цивилизации да излязат извън стандартната рамка, но при работата с учениците, не трябва да се подценяват и техните творчески възможности и находчивост. Презентирането на готови интерактивни продукти е забавно и интересно, но когато бъде възложено на самите ученици да създадат и презентират „продукт“, резултатът може да бъде наистина интересен и много емоционален.

Учениците от VIII „в“ клас в Средно училище „Васил Левски“ в Крумовград показаха завидни творчески умения и организация при реализацията на един такъв проект в часовете по история и цивилизации. Те получиха за задача да представят различни култури и държави по начин, по който на тях им харесва. Представянето им надмина очакванията на техния преподавател по история и цивилизации – Илиян Тосков, а резултатът е, че в часа „оживяха“  редица исторически личности, които представиха своите идеи, своето време, своите държави и своята култура. В сградата на училището се разходиха – индиански вождове, Хенри VIII, благородни английски дами, папа Лъв X, Мартин Лутер, Султан Сюлейман Великолепни, Хюррем султан, османски везири, Екатерина Велика, Петър III и Йосиф Сталин.

С много емоции премина представянето на всеки един, а накрая всеки имаше възможност да опита от френски багети до руски пирожки.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *