Общинският съвет реши Ардино да кандидатства по програмата Красива България

Гюнер ШЮКРИ

Общинският съвет в Ардино прие годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление за третата година от мандат 2019-2023 г. Отчетът бе внесен от кмета инж. Изет Шабан, който изтъква, че с всички извършени инфраструктурни и социални дейности през годините, които не спират и към настоящия момент, община Ардино все повече започва да придобива европейски вид. Общината не спира да проучва и работи усилено за реализиране на бъдещи проекти.

Градоначалникът подчерта, че през отчетения период между кмета на общината и Общинския съвет е имало много добро взаимодействие. На заседанията са обсъждани и приемани решения, свързани с изпълнението на бюджета на общината, актуализиране на местни данъци и такси, кандидатстване с инвестиционни проекти по Оперативните програми на Европейския съюз, управлението на общинската собственост, водоснабдяването и благоустрояването на населените места, поддържането на изградената общинска пътна мрежа, отдаването на общински земи под наем, приемане на ПУП и други.

В хода на сесията общинските съветници подкрепиха идеята на кмета на общината инж. Изет Шабан за кандидатстване с проектно предложение пред Министерството на труда и социалната политика (МТСП) по Проект „Красива България“ за 2023 г., мярка М02- „Подобряване на социалната инфраструктура“ за ремонт на ДГ „Слънце“.

Местните парламентаристи приеха годишна програма за придобиване, управление и разпореждане с имотите –общинска собственост,

Програма и Календар за развитието на Физическото възпитание и спорта през 2023 година и отчетът за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в община Ардино.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *