Засилват контрола за придвижване на домашни животни по пътя за „Маказа“

  • Новообразуваните досъдебни производства от Районната прокуратура в Кърджали за шофиране след употреба на алкохол и наркотици са 179

Валери КОВАЧЕВ

През миналата година проведохме срещи с местната власт, които продължават и през тази. На тези срещи решихме  да се извършват съвместни проверки с представителите на Агенцията по безопасност на храните и органите на МВР за придвижването на домашни животни по пътното платно към ГКПП „Маказа“, за да не се допускат пътно-транспортни произшествия, особено през активния трафик, който започва от началото на май, каза на пресконференция днес ръководителят на  Районната прокуратура в Кърджали Стоян Моневски. По бул. „Беломорски“ в Кърджали ще бъде засилен контрола за шофиране на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества.  Почти всички постъпили производства в Районната прокуратура се разглеждат като бързи, което означава седем дни от извършването на нарушението водачът отива на съд. Нашата цел е да намалим до минимум тези деяния, защото такива шофьори застрашават живота на всеки от нас, заяви той.

По думите му постъпилите жалби и сигнали в Районна прокуратура в Кърджали се разглеждат в законно установените срокове. Районната прокуратура в Кърджали е с много добри показатели в сравнение с другите прокуратури в страната.

Новообразуваните досъдебните производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества през 2022 г. са 179, а за държане на наркотични вещества новообразуваните досъдебни производства са 55, стана ясно на пресконференцията.

Имаме добро взаимодействие с Граничното полицейско управление в Момчилград, като образуваните досъдебни производства за държане наркотични вещества са 10.  Това са предимно гръцки граждани, които идват тук, закупуват наркотични вещества и се опитват да ги изнесат през ГКПП „Маказа“. Заловени са там на място, съобщи Стоян Моневски.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *