В Ксанти продължават карнавалните дни, големият парад е в неделя

Нов живот

В Ксанти – Града на хилядите цветове, там където Изтокът среща Запада, отново се организира известният в цяла Гърция и на Балканите карнавал.

Малки и големи, членове на карнавалните групи в близкия гръцки град са мобилизирани и дават всичко от себе си с танци и купони в традиционните карнавални дни, започнали още на 10 февруари. Работилници за рисуване и изработване на маски, готварски школи за деца, музеи и галерии, всички се включват с ентусиазъм в проявите.

Карнавалът в Ксанти е най-големият в Северна Гърция. За първи път се провежда през 1926 година. По стара традиция с него се отбелязва настъпването на пролетта,

Големият парад в неделя е кулминацията на въображението на сътворението, на младежкия устрем и вдъхновение, които заливат като наводнение улиците в целия град и го настройват в бясно темпо.

Тазгодишната церемония по закриването ще озари тракийското небе със зрелищни фойерверки и изгаряне на “Царос”, като същевременно ще предаде необходимия блясък, идеално подкрепяйки възраждането и идването на новото през пепелта на старото.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *