Ибряма продължава тържествата за своя юбилей, качва се за първи път на клубна сцена Концертът му със сватбения оркестър "Тракия" ще се състои на 26 февруари в Sofia Live Club

Вече над 50 години този изключителен музикант не слиза от сцената, като продължава да съчетава в музиката си фолклор и традиция, и съумява с изключителна виртуозност да издигне оригиналния си музикален стил до световните сцени, като се нарежда до най-изтъкнатите творци на нашето време.

В годината на своя 70 годишен юбилей, виртуозът на кларинета и сватбената музика Иво Папазов-Ибряма спечели специалната артистична награда на международния фестивал за world и електронна музика WOMEX 2022. Призът се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостен принос.

Иво Папазов има блестяща музикална кариера и е издал многобройни албуми, като два от тях през 89- та и 91-ва са продуцирани от самия Джо Бойд (продуцент на Pink Floyd, Джими Хендрикс и REM). През 2005 година Иво Папазов печели Световната музикална награда на BBC за принос в световната музика с албума си “ Панаир / Fairground“.

Така Папазов е възхваляван от множество известни музиканти, а глобални медии като The Guardian, Songlines, The Washington Post и The New York Times, неведнъж са писали за него със суперлативи. Наричат го „българският Бени Гудман“, „свръхестествен гений на кларнета“, „най-великият кларнетист на Балканите“.

Неговият оркестър „Тракия“ е съставен от невероятни музиканти, представители на различни етнически групи от различни краища на България, които вече десетки години допринасят със своя талант и енергия за изграждане на своеобразния стил, който става световно известен с името „сватбарска музика“- микс от българска и балканска традиционна музика с елементи на джаз, фънк и рок.

На 26-ти февруари, ще имаме изключителната възможност да видим и чуем за първи път Иво Папазов – Ибряма на сцената на SOFIA LIVE CLUB.

Източник: impressio.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *