Проф. Жени Стайкова повежда листата на БСП в Кърджали

Нов живот

Проф. Д-р Жени Стайкова, д.м.н., ще бъде водач на кандидатската листа на „БСП за България“ в Девети многомандатен избирателен район Кърджали на предстоящите на 2 април парламентарни избори. Това стана ясно, след като в петък Националният съвет на партията оповести водачите на листите в страната.

Жени Стайкова е от Кърджали, но от години живее в София и преподава в Медицинския университет. Тя е завършила Медицинска академия „И. Мечников” в Санкт-Петербург през 1984 г. Има специалност “Комунална хигиена” (МНИИГ”Ф.Ф.Ерисман” – Москва, 1987 г.) и втора специалност ”Социална медицина” (МУ – Пловдив, 2000 г.). Магистър по здравен мениджмънт (МУ – София, 2005 г.) и по специалност „Публична администрация – административни практики” (СУ”Св.Кл. Охридски”, 2014 г.).

Работила е като ординатор в ХЕИ-Кърджали и в МНИИГ по хигиена “Ф.Ф.Ерисман” – Москва. В периода 1995 – 2014 г. е последователно директор на ХЕИ, РИОКОЗ, РЦЗ и РЗИ – Кърджали.

През 2014 г. е директор на Националния център по обществено здраве и анализи. Била е председател и зам.-председател на съвета на директорите на МБАЛ “Пловдив”. От 2016 до 2018 г. е зам.-управител на МБПЛР “Сердика” – София.

Била е ръководител на редица проекти за трансгранично сътрудничество Гърция-България в областта на здравеопазването.

Била е преподавател в Пловдивския университет и доцент в МУ – Плевен, а от 2014 г. е доцент в Медицински университет – София, Факултет по обществено здраве (ФОЗ), Катедра „Превантивна медицина”.

Член е на БЛС, на Световната организация по епидемиология на околната среда, Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт; на Българското научно дружество по обществено здраве; на Българското сдружение по превантивна медицина; зам.-председател на Сдружение “Обществена коалиция за здраве – Кърджали”, член на УС на Съюза на учените в България – клон Кърджали.

Областният председател на социалистите Милко Багдасаров смята, че проф. Стайкова добре познава проблемите на града и региона, а симпатизантите на БСП възприемат нейната кандидатура с ентусиазъм.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *