Цветелина Георгиева защити доброто име на Ардино в тениса на маса Нареди се сред първите 32 в Европа

Нов живот

Цветелина Георгиева завърши участието си на Европейското първенствопо тенис на маса до 21 години в Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, като най-успешното представяне на звездата от Ардино бе на сингъл при жените. Тя се нареди сред първите 32. Цвети  премина отлично през първия етап, но не можа да прескочи втория и да се класира за основната схема от 16 състезателки.

Нови европейски шампиони се излъчиха и в петте категории.

Неуспешно бе първенството за румънката Елена Захария на сингъл при жените, която също остана без отличие. Титлата спечели хърватката Хана Арапович.

При мъжете шампионът на двойки от миналогодишното първенство в Клуж Напока (Румъния) Андрас Ксаба загуби на финала от поляка Милош Реджимски.

Младата надежда на Спортен клуб «Юнак» е едва на 17, но смело излиза не за първи път срещу по-опитни и възрастни тенисистки. Самочувствие й дават добрата подготовка, постигната под ръководството на треньора Бейхан Емин, и постигнатите до момента успехи.

Само през миналата година Георгиева показа своята класа на две големи международни състезания. Тя се нареди сред най-силни тенисистки на 47-то Балканско първенство за мъже и жени, проведено в Сараево и на Европейското първенство за кадети, кадетки, юноши и девойки в Белград.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *