Денис Христов зарязва фризьорството, избира Приключенския парк Простор

Младият инструктор е горд, че няма инциденти на развлекателния обект
Обича да работи с деца, но си отваря очите за калпазаните

Валентина ИВАНОВА

Денис Христов е един от инструкторите във Въжения приключенски парк „Простор“ в Кърджали. 19-годишният младеж стриктно изпълнява задълженията си да показва на посетителите как правилно да си вързват обезопасителните колани, как да поставят макарите, с помощта на които да се придвижват по въжетата. Много му харесва да работи с деца, затова от няколко месеца е постъпил на тази работа, въпреки че се е обучавал за фризьор и е получил диплома в Професионалната гимназия по облекло и текстил „Евридика“. Обича да е сред природата, идва с голяма радост в парка, който работи с инструктор от 9,30 до 18,30 часа всеки ден.

Денис обяснява със задоволство, че до момента в развлекателния обект не е имало никакви инциденти, защото съоръженията са безопасни. Тук идват деца от 5 години нагоре. Най-малките се допускат в първия кръг от съоръжения, който предлага по-леки елементи за катерене, скачане, люлеене и провиране. Малчуганите се забавляват само в присъствие на родителите си.

По-големите деца се пускат по въжени маршрути с по-сложни препятствия и различни нива на трудност. Тръпката ги кара да рискуват повече. Има и калпазани, които се правят на герои, но инструкторите си отварят очите и подхождат към тях с повече внимание. Младият човек си е поставил за цел да не допусне произшествие. Радва се на всички, които искрено се забавляват. Смята да се докаже на работното място като добросъвестен служител, за да покаже че младите хора в града са сериозни и отговорни.

Денис е роден в Кърджали. Има брат и сестра с нерадостна съдба. Майка им ги изоставя, а бащата умира. Наскоро Денис извадил късмет. Попаднал в новосъздаденото Наблюдавано жилище. Голяма подкрепа получил от директорката на «Евридика». А за помощта от общината лично благодари на кмета инж. Хасан Азис преди дни при официалното откриване на трите социални центъра за деца и младежи в риск. Той гордо показа своята стая на градоначалника, неговия колега от македонската община Струмица Костадин Костадинов и останалите гости.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *