На България й трябва правителство с визия поне за 10 години, заяви в Кърджали Илияна Йотова Вицепрезидентът е оптимист за редовен кабинет с първия мандат

Валентина ИВАНОВА

Вицепрезидентът Илияна Йотова продължава да бъде оптимист за съставяне на редовно правителство още с първия мандат. Това заяви самата тя при посещението си в Кърджали на 9 май. Основание й дават изявленията на двете водещи коалиции – ГЕРБ/ СДС и ПП/ ДБ, че нямат помежду си съществени различия по отношение на основните приоритети като приемането на бюджета и необходимите закони за Плана за възстановяване.

Не виждам причина да не се направи кабинет, който да изпълни тези приоритети. Това каза пред журналисти Илияна Йотова след среща с ученици в Езикова гимназия «Христо Ботев».

Нещо повече, вицепрезидентът не смята, че на България й трябва правителство за няколко месеца. Конституцията е категорично ясна – печелиш избори – предлагаш мандат и правителство за 4 години. Да не говорим, че в условията на кризите в които живеем, едно правителство със стабилно мнозинство в  парламента, трябва да има ясна и категорична визия как ще изглежда България след 10, 15 или 50 години, къде ще бъде мястото на страната ни.

На мен, като гражданин на тази страна, ми омръзна животът на хората да се решава «на парче» и да няма перспективи за децата ни, да не знаят те къде и как утре ще работят и градят кариера. Смятам, че изразявам мнението на всички българки, сподели Йотова.

От друга страна, политическият опит й подсказва, че ако няма разбирателство между партиите, е по-добре да се ходи на избори, отколкото да се правят безпринципни мнозинства, ръководени от нечий лобизъм, а не в интерес на хората. Подобно правителство би било по-вредно, отколкото да няма правителство, посочи още Йотова.

Вицепрезидентът на Република България припомни постигнатото от служебния кабинет през последните месеци, на което може спокойно да стъпи едно стабилно редовно правителство и да надгражда.

България се превръща в енергиен център на Европа. Няма друга страна в Европа, която да има достъп до системата на газифициране на Турция. Освен това имаме общи проекти с Гърция и Азербайджан за доставка на газ, посочи Илияна Йотова.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *