Тракийци вадят знамената, готвят събор в Кърджали Дружество „Димитър Маджаров“ вече събира заявки за участие

Валентина ИВАНОВА

Тракийци отново ще развеят знамена в Кърджали на традиционния национален събор, организиран от местното дружество „Димитър Маджаров“. Пандемията попречи на проявата през последните три години. Но сега ентусиазмът е още по-голям, съобщи за „Нов живот“ Яни Янев, председател на Българския съюз на тракийските организации.

Очаква се на 17 юни от 10 часа в парк „Простор“ да се изявят певци, танцьори и зрители то цяла България. Организаторите събират заявки за участие до 7 юни. 22-рото издание на националния форум е част от културния календар на Община Кърджали и на Министерство на културата. Няма конкурсен характер, но налага ограничение за време – 10 минути за всяко изпълнение.

Сигурни участници към момента са съставите към Тракийско дружество „Димитър Маджаров”:певците от „Тракийски звуци, детски певчески и танцови състави „Звездица“ и „Тракийци“, танцовите ансамбли „Хоротропци“, „Тракия“ и „Хоп троп“, както и новата музикална формация „Кърджали“ с ръководител Тодор Николов.

От региона винаги се включват и младежки танцов състав от село Припек, майстори на хората от Кирково и познатите изпълнители на родопски песни от читалището в Черничево, припомня Яни Янев.

Досега интерес към събора в Кърджали са проявявали и от други градове. Домакините се надяват на много гости и сега.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *