Не съм канен за министър, заяви в Джебел евродепутатът Илхан Кючук Председателят на АЛДЕ призова българските политици към помирение

Валентина ИВАНОВА

Сред най-високопоставените гости на Деня на Джебел бе и председателят на АЛДЕ и евродепутат от ДПС Илхан Кючук. Той поздрави жителите на родопското градче с празника с думите: Празнуваме демокрацията, защото тя ни е ценна. Вярваме, че само чрез нея могат да бъдат извоювани. Те се гарантират чрез вота на българските граждани. Само демократи могат да гласуват с 87 процента, както го правят жителите на Джебел, защото знаят – за правата и свободите трябва всеки ден да се воюва. ДПС не вярва на опита, а вярва на урната. Затова сме силна политическа партия, кожнстатира евродепутатът.

Той припомни думите на Мустафа Кемал Ататюрк – гения на столетието на 20-ти век, според определението на списание «Тайм»: Този, който е враг на България, е враг и на Турция. Мустафа Кемал Ататюрк изгради българо-турските отношения, които днес се развиват.

Кючук коментира пред журналисти политическата обстановка: Не само от София, а и от първото джебелско село се вижда, че нещата в България са объркани. Председателят на АЛДЕ призова българските политици към помирение и изрази надежда за съставяне на редовно правителство, независимо с кой мандат, макар с първия да му се вижда най-голям шансът.

На въпрос на журналисти дали с него е разговаряно да стане министър на външните работи в кабинета на Мария Габриел, той категорично отрече. „Аз си имам моя работа, евродепутат съм. Имам ангажименти и в АЛДЕ. Не са водени такива разговори.“, обясни Илхан Кючук.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *