Четирима абитуриенти получиха стипендия Кърджали

Нов живот

От 2006 г. община Кърджали връчва специална стипендия „Кърджали”, грамота и плакет за най- изявен абитуриент за 2023 година.

Тази година са отличени четирима най-изявени абитуриенти за специалната стипендия на ученици завършили 12-ти клас, предсрочно приети във Висши учебни заведения, поради класиране на призови места в международни и национални конкурси, състезания, олимпиади в областта на науката, изкуството и технологиите.

Разработили и публикували в международни и български издания оригинални проекти в областта на различни учебни дисциплини.

Това са:

  1. Атанас Пламенов Янков ученик в СУ „Отец Паисий” от 2011 до настоящата 2023 година завършва обучението си в профил Софтуерни и хардуерни науки, с профилиращи предмети: Информационни технологии, Математика, Информатика и Английски език, с успех Отличен (6,00). Атанас e с най-висок резултат в България на Националната олимпиада по информационни технологии, проведена в периода 21-23 април 2023 г. в град Шумен – I място, звание Лауреат от МОН, максимален брой точки, оценка: Отличен (6.00) и право да бъдe студент в избрана от тях специалност във Висши учебни заведения.
  2. Даниела Маринова Ангелова, ученика от XII „б“ клас в СУ „Йордан Йовков”, град Кърджали – Сертификат от Физико-технологичния факултет към Пловдивския университет, чрез който ученичката е приета в редовна форма на обучение чрез участието ѝ в 21 Областен математически турнир “Перперикон” – 26.11.2022 год.;

-Поздравителен адрес, който уведомява, че ученичката е приета във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” – град Варна чрез участието ѝ в 21 Областен математически турнир “Перперикон” – 26.11.2022 год.

Почетен сертификат и грамота в Национален ученически конкурс за есе по счетоводство „Счетоводната професия в България – традиции, настояще и бъдеще“. Ученичката е приета в редовна форма на обучение без приемен изпит в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – гр. Свищов – 2021 год.;

-Специална награда на Националната университетска олимпиада за ученици 2021г, секция „Агробизнесът и селските райони – икономика, иновации и растеж”. Получен е сертификат, чрез който ученичката е приета в редовна форма на обучение без приемен изпит в Икономически университет – гр.Варна – 27.11.2021 год.;

  1. Мария -Магдалена Валентинова Делчева – ученичка от 12 в клас в СУ «П.Р. Славейков”. Завоювала първо място в категория есе на Осмата национална ученическа конференция „Личности и събития, повлияли на човешката история“, проведена месец март, 2023 г.; първо място в конкурс за есе на тема „150 години безсмъртие“ по повод 150-тата годишнина от гибелта на Васил Левски, февруари 2023 г.; първо място и грамота на Национален дворец на децата на Международния детски фестивал „Млади таланти“ през 2019 г.

Мария-Магдалена е приета за студентка в СУ „Климент Охридски“

  1. Нурджан Иълмаз Ибрямова, ученичка от 12 клас в Езикова гимназия „Христо Ботев”, в паралелка с чуждоезиков профил немски с английски език. В областта на литературата ученичката всяка година се класира на финалния кръг на „Стъпала на знанията, организиран от СУ „Климент Охридски“ с максимален брой точки и на областен кръг на олимпиадата по български език и литература. През последната година на своето обучение тук Нурджан Ибрямова става лауреат на Националната олимпиада по немски език. Постигнала е 3-то място на националния кръг състезанието по немскиезик на издателство Klet България; участие в областен кръг на националната олимпиада по българскиезик и литература, организирана от МОН; участие в областенкръг на националната олимпиада по биология и здравно образование, организирана от МОН; стипендия на Американската фондация за България.

Носителите на Стипендия «Кърджали» получават грамота и плакет за най-изявен абитуриент от 2006г. и парична премия в размер на две минимални работни заплати.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *