Отличиха ученици от Джебел и Припек за празника на буквите

Нов живот

Джебел отбеляза тържествено 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Стотици деца, ученици, техните учители, родители и граждани изпълниха новоизградения амфитеатър в центъра на града.

В богатата музикална програма се включиха малчугани от детските градини, ученици, самодейци от читалищата в общината.

„Уважаеми културни дейци и творци, уважаеми учители и ученици, скъпи съграждани,

Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Това е дата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на светите братя Кирил и Методий и пред всички дейци, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието.

На днешния светъл празник изказвам своята признателност към всички вас – учители, културни и читалищни дейци и самодейци в община Джебел.

Няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието. Вярвам, че една модерна, успяваща и просперираща община се гради и развива, уповавайки се на образованието, изкуството и културата“, пише в Поздравителния адрес на кмета на община Джебел Неджми Али, прочетен от Емил Куцев, зам.-кмет.

„Откато беше открита само преди няколко дена тази нова придобивка на Джебел – а именно сцената за културни прояви и анфитеатър вече започна да се превръща като културно средище и място за обществена дейност. Място, което започна да предлага на жителите и гостите на града ни истински стойностни преживявания.

Уверен съм, че всички заедно ще продължим да работим за духовното и културното съхранение и израстване на нашата община и да превръщаме родното ни място в такова, каквото всички искаме да бъде – развита и модерна европейска община!.

Пожелавам на всички здраве, творчески успехи, висок професионализъм и вдъхновение“, пожелава още Неджми Али.

Награди от Общинската администрация получиха учениците, завършили с пълно отличие.

Четирима от тях са въпитаници на Средно училище „Христо Ботев“ в Джебел – Есин Хасан Хасан, Карделен Кязим Мюмюн, Пламена Юлиянова Бонева, Фатмегюл Сезгин Ахмед и Ирена Славова Димитрова от Средно училище „Паисий Хилендарски“ в село  Припек.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *