В Момчилград подготвят за саниране 21 жилищни блока Безвъзмездната финансова помощ ще бъде 80% от допустимите разходи

Нов живот

21 предложения за финансиране за саниране на блокове в Момчилград са подадени в първия етап от програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Програмата ще бъде финансирана от Плана за възстановяване и устойчивост.

Предложенията са подадени чрез портала на Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България. Предстои да бъде извършена оценка и класиране на подадените проекти от оценителна комисия на национално ниво. Ще има прием на проекти и по втори етап от реализирането на подмярката, но в него безвъзмездната финансова помощ ще бъде 80% от допустимите разходи и ще стартира след края на текущата процедура.

„Надявам се, че всички жилищни сгради, с които кандидатстваме, ще бъдат класирани и ще получат финансиране. Създадохме добра организация и специалния екип от общински служители и собствениците на жилища работиха в синхрон“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Момчилград беше една от водещите общини по реализирани проекти по Националната програма за енергийна ефективност през 2016 година. Тогава бяха санирани общо 12 блока.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *