„Не на агресията над деца“ изписаха ученици от ПГ „Руска Пеева“ на площадката пред школото в Джебел

На 05. 06. 2023 г. по повод Световния ден за защита на децата – жертви на агресия, доброволците на БМЧК от клуб “Да имаш голямо сърце не тежи“ към ПГ „Руска Пеева“ – град Джебел, с наставник инж. Фатме Мустафа, изготвиха постер и представиха презентация по темата. Ляра Мехмед – координатор на клуба, представи конфликтите, които могат да доведат до физически и емоционални травми.

Тя призова всички ученици да не остават безучастни,  ако станат свидетели или самите те са жертви на агресия, като съвместно с членовете на клуба изписаха на площадката пред училището „НЕ НА АГРЕСИЯТА НАД ДЕЦА“!

 Червенокръстците смятат, че децата, които са подложени на домашно насилие е много вероятно като възрастни отново да станат жертви на насилие или те самите да извършат престъпление, включващо насилие.

Целта на деня е да се признае болката, претърпяна от децата по целия свят, които са жертва на физическо, психическо и емоционално насилие.

Доброволците отбелязаха Международния ден за защита на децата, жертви на агресия под наслов: „Агресията е навсякъде около нас, засяга цялото общество, тя е като болест, но заедно можем да и се противопоставим!“.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *