Община Крумовград продължава предоставянето на услугата „Топъл обяд“ Услугите ще се предоставят за срок до 30.06.2024 г. на 835 лица

Нов живот

Проектът се реализира на територията на 48 населени места от общината.
Храната за целите на проекта се приготвя в кухнята на Домашен социален патронаж гр. Крумовград и в кухните на филиалите към него в селата Аврен, Егрек, Поточница и Токачка.
Потребители по проекта са общо 835  лица. Обядът се доставя до дома, като всеки работен ден те получават супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.
На потребителите се предоставят и съпътстващи мерки изразяващи се в – индивидуално и групово консултиране и съдействие, съобразно нуждите им за:
Ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общините;
Ползване на административни общински, здравни и образователни услуги;
Управление на семейния бюджет, здравословно и балансирано хранене и други.
По проекта са включени единствено лица, които отговарят на една от целевите групи по процедурата, съгласно Наредба № РД-06-53 от 17.09. 2021 г. за определяне на целевите групи и насочване на помощта по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.
Проверката за принадлежност към целевите групи се прави от дирекция „Социално подпомагане“ гр. Крумовград.
Приемът на заявления остава отворен и ще се реализира през целия период на изпълнение на договора.
Към този момент капацитетът на проекта е запълнен, но при потвърдена принадлежност, лицата подали заявление за включване, ще бъдат дописвани към списъка на потребителите-резерви по проекта.
Услугите ще се предоставят за срок до 30.06.2024 г.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *