Първият референдум в Златоград, който се проведе вчера, е неуспешен До урните отидоха само 1846 избиратели

Нов живот

Първият референдум в историята на Златоград, който се проведе вчера, е неуспешен заради ниския интерес към него. Както „Нов живот“ писа местните жители трябваше да се произнесат искат ли нов кооперативен пазар в центъра на града, който трябва да се изгради с кредит от 1 700 120 лева.

Според данни на Общинската избирателна комисия до урните вчера са отишли една 18,09 процента от или 1846 избиратели от 10 203 с право на глас.

За да бъде валиден референдумът в него трябва да участват не по-малко от 40 на сто от гражданите с избирателни права в общината  и с „да“ да са отговорили повече от половината от участвалите в него.

Избирателите отговаряха на три въпроса: първият: – Смятате ли, че при толкова нерешени проблеми в благоустрояването (улици, водопроводи, канализация и др.) в гр. Златоград, Старцево, Ерма река, Долен, Аламовци и в останалите населени места, изграждането на кооперативен пазар е по-важно да се извърши в следващите месеци, при положение, че има съществуващ такъв? ; вторият: – Необходимо ли е в момент на икономическа криза Община Златоград да изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева за изграждане на Общински  кооперативен пазар и този кредит да се изплаща от всички данъкоплатци в продължение на десет години?; третият: – Съгласни ли сте в центъра на града-до парка, да се изгради кооперативен пазар, вместо подходящ за туристическия облик на града обект?

Очаква се Общинската избирателна комисия да обяви окончателните резултати от референдума.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *