Базарът Произведено в Крумовград пожъна успех

  • На площада звучаха родопски песни
  • Инициативата „Среща на крумовградчани от близо и далеч“ продължава

Нов живот

При засилен интерес протече изложбата – базар „Произведено в Крумовград“. За да изложат, рекламират и продават продукцията се включиха фирми от общината. Имаше и производители на мед, пчелни изделия и билки. Тази година в базара се включиха и много производители на чанти, бижута, сувенири и детски играчки. Бита, традициите и традиционните ястия от родния край бяха представени от самодейците от общината. На място плетоха родопски чорапи, чепкаха и предоха вълна.

Всички жители и гости се насладиха и на певческото и танцово изкуство на: певческа група „Млади сърца“ към Пенсионерско дружество, фолклорна танцова група „Пъстра китка“, танцов клуб „Китка“ от Крумовград, фолклорна група „Зейбеклер“ от гр. Момчилград, групата за автентичен фолклор от с. Пчеларово, община Черноочене и групата за  турски фолклор „Демет“ от Крумовград.

Родопските песни звучаха на площада в изпълнение на самодейците от читалищата: с. Егрек, с. Малък Девесил, с. Аврен, с. Черничево и от фолклорен ансамбъл „Изворче“ гр. Крумовград.

Концертът беше закрит с изпълненията на децата от турските и български танци към ЦПЛР-ОДК Крумовград.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *