Разглеждат пелетите на фирма Моллови 2005 на изложението в Крумовград Откриха базара, част от програмата на Срещата на крумовградчани отблизо и далеч

Валентина ИВАНОВА

Голям интерес предизвиква изложбата – базар „Произведено в Крумовград“, открита на 21 юли на площада. Проявата е част от инициативата «Среща на крумовградчани от близо и далеч», която се организира за втора година. Местни производители показват своята продукция –  мед, билки, дрехи, типични народни носии от региона, мъниста. Със свои щандове се включиха и големи инвеститори в общината като „Дънди Прешъс Металс“.

Фирмата за добив и преработка на дървесина «Моллови 2005» също присъства. Лично управителят й Румен Моллов показва продукцията с обилна подробна информация за предимствата й. Гражданите живо се интересуват от качеството и цената на показаните пелети, в производството на които местната фирма се е специализирала.

«Моллови 2005» вече два пъти печели доверието на Фонда за микро, малък и среден бизнес на «Дънди» и развива успешно своя бизнес. Собственикът й е роден в Крумовград и е бил състезател по джудо. След кратък престой в Холандия, се завръща през 2003 година в родния град и се захваща с преработка на дървесина. Въвежда в експлоатация и линия за производство на пелети, за да се оползотвори отпадъка от изрезки и трици, които се отделят след първоначалната преработка. Допълнително в цеха на фирмата се произвежда и обла дървесина.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *