В Джебел ще заработи плувен басейн с минерална вода Залагат на развитието на балнеолечението

  • Успешно приключиха празничните „Дни на джебелчани“

Нов живот

В най-скоро време в Джебел ще започне изграждането на закрит плувен басейн с минерална вода, което е богатството на града. Балнеолечението и културно-историческия туризъм естествено ще получат своето развитие. Това обеща кметът Неджми Али в речта с при закриването на празника „Дни на джебелчани“.

За Джебел се говори, Джебел се сочи за пример. Една мечта, една идея на кмет с размах превърнаха малкия град в бутиков център „за ценители“, както се изрази участник в ретро парада на автомобили. „Стари, но златни“ превозни средства от цялата страна се насочиха към Джебел в тежкия откъм градуси уикенд, за да се включат в празничните „Дни на джебелчани“.

Хиляди се забавляваха на площада, в парка, на игрищата, на фонова музика от новоизградената сцена с амфитеатъра в центъра на града. Звездата Криско дори стана част от програмата. И ще се върне отново. Защото Джебел привлича…

Както казах преди 3 години, Джебел го превръщаме в едно бутиково градче. Скоро ще имаме откриване на още два мини парка. Започна благоустрояването на централния градски площад пред читалището, което ще придаде завършен вид и на централната ни пешеходна алея, каза Неджми Али пр закриването на празника „Дни на джебелчани“.

Той обясни, че е подписан договора за благоустрояването и на парка пред НАРКООП. Предстои откриване на процедура за изграждането на голям паркинг. До края на годината се очаква финансиране на първия етап за ремонтиране на стадиона, а именно подмяна на изкуствената тревна настилка с естествена такава с поливна система.

Общинската власт не е забравила и селата. Във всяко едно населено място се извършват строително-монтажни дейности. За последните 3 години и половина са изградени над 300 обекта. Същото се случва и през настоящата година.

Към днешна дата интересът към Джебел все повече расте. Идват инвеститори, които искат да строят и същевременно има проявен интерес и от страна на предприемачи, което ще даде възможност за разкриването и на нови работни места. Полагат се усилия за развитие и в сферата на образованието и здравеопазването. До две седмици ще открием и новата лаборатория, а откритият Център за рехабилитация и възстановяване вече работи на пълни обороти.

Скъпи приятели, когато работим работим усилено, когато купонясваме също го правим по най-добрия начин. Бъдете живи и здрави!“, пожела кметът на „бутиковия град“ Джебел Неджми Али.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    София не е България,Джебел не е всички останали села .В повечето села на община Джебел пътищата са в окаяно състояние .В селото няма една свястна площадка за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *