Страната ни е пълна с взимащи дъха гледки Изкачете 7-те Рилски езера, няма да съжалявате

Хаки КАН

Приключихме подобаващо лятната ми отпуска като изкачихме 7-те Рилски езера!

Рилските езера са ми любима дестинация. Когато видят гледката от върха, хората често казват: „Леле, все едно не сме в България!“. Но сме си в България и страната ни е пълна с взимащи дъха гледки.

Хаки Кан и приятелката му

Времето беше прекрасно, природата – невероятно красива и учудващо нямаше много хора. През целия преход видяхме едва 300-400 човека.

При изкачването пеша отдолу до върха не видяхме нито един отпадък, за което браво на всички посетители!

Сняг почти няма и пътят до Седмото езеро е отворен. За ожаднелите между 5-тото и 6-тото езеро има чешмичка с ледена изворна вода. Лифтът е 25 лева за двете посоки, но силно препоръчвам, ако имате възможност, да изкачите Езерата пеша, за да се насладите истински на цялото преживяване. Походът с 2 пикника и почивки по пътя ни отне 9 часа, но с лифта ще отнеме не повече от 4 часа.

Носете си слънцезашитен крем, шапка, вода, блузка с дълги ръкави и за всеки случай дъждобран.

Често, когато посещавам такива места, осъзнавам колко е верен цитатът на Алеко Константинов „Опознай родината, за да я обикнеш!“.

Така че нарамвайте раниците, слагайте туристически обувки и не пропускайте хубавите летни дни, за да посетите красиви български места и природни забележителности.

П.П.: Паркингът за коли е 5 лв. на ден, което е много странно, защото паркинг реално няма. Колите се спират в дупки, почва и камънаци от двете страни на пътя, както винаги е било досега и без такса.

Ако има къде да спрете, преди бариерата, препоръчвам да спрете там. Пътят ви ще се удължи с около 200 метра.

На всичкото отгоре за 5-те лева вход не издават и касови бележки или ги издават избирателно.

Снимки: Хаки Кан

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *