Влюбените кърджалийци вече ще имат алея в парк Простор Деца от Дневен център „Надежда“ украсиха стълбите с голямо сърце

Валентина ИВАНОВА

Горещото време в петък не сломи ентусиазма на децата от Дневен център „Надежда“, които се ангажираха да изрисуват стълбите в парк „Простор“ в Кърджали, част от новосъздадената Алея на влюбените.

Идеята възникна спонтанно. По време на разчистването на парка, видяхме чудесна възможност да създадем Алея на влюбените. Веднага се заехме да облагородим място, обрасло с треви и храсти. Дори не личеше, че има пътека. Реставрирахме стълбите и решихме да ги разкрасим, сподели Шенай Мехмедали, управител на „Паркинги, гаражи и зони за паркиране», общинското предприятие, стопанисващо част от парка. Децата и ръководителите от Дневен център „Надежда“ прегръщат идеята с радост и в петък се строиха с четки в ръка.

Всички социални структури бързо откликват на нашите покани да се включват в подобни акции. Тези хора са част от нашето общество. Когато те участват в изграждането на каквото и да било, смятаме, че това ще накара гражданите да го оценят и опазват, надява се инициаторката.

Първата стъпка е оцветяването на стълбите, като в центъра по проект ще бъде изрисувано голямо сърце. На следващ етап ще бъдат поставени пейки и люлка за двама.

Шенай Мехмедали

Имаме идея парк Простор да стане приятел на хората с увреждания. Ще обвържем всички инициативи и обновяване на части от парк с техните нужди и възможности. Ще изградим перила на шареното стълбище, които да им помагат при придвижване. Общината е собственик на парка, но паркът е на всички граждани. Разчитаме жителите на Кърджали да променяме мисленето си, така че да оценяваме красотата и изграденото. В облагородяването и поддържането участват различен тип хора и се надяваме това да накара всички да оценяме техния труд и да опазваме направено. Както знаете, млади хора нарисуваха тунела, влакчето, паметника, създадоха неповторима пърстра среда, спомагаща за настроението на посетители на парка, добави Шенай Мехмедали.

Проектът

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *