Бурхан Немутлу: Българските хотелиери и ресторантьори ще удвоят приходите си след решаването на визовия проблем с Турция

Българските хотелиери и ресторантьори ще удвоят приходите си след решаването на визовия проблем с Турция, заяви пред Bgtourism.bg председателят на Управителния съвет на Българско-турската търговска-индустриална камара Бурхан Немутлу. Той посочи, че в момента туристите от Турция получават еднократна виза при посещенията си с цел туризъм в страната ни. Всеки посетител може да остане на територията на България колкото дни му е резервацията + 1 ден повече. За визата всеки брои близо 100 евро. Така 4-членно семейство (2 възрастни + 2 деца) ще трябва да извади 400 евро за визи, за да пристигне на почивка у нас.

Немутлу каза, че отново ще постави на дневен ред проблемите с визите пред Министерството на външните работи и Министерството на туризма, за да може туристите да получават не еднократна виза за своите резервации, а многократна виза, която да важи за най-малко три месеца. Това ще отключи пътуванията към страната ни и ще позволи на турските туристи по-често да идват у нас, включително и на уикенд туризъм.

Източник: bgtourism.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *