Концертът на ансамбъл „Кърджали“ в Ардино се превърна празник на турския фолклор

Гюнер ШЮКРИ

Ансамбълът за турски песни и танци „Кърджали“ към Народно читалище „Юмер Лютфи“ с художествени ръководители Юксел Есен и Нилгюн Апти и музикален ръководител Айхан Ъшък изнесе празничен концерт в рамките на третото издание на „Дните на Ардино“ 2023. Проявата се провежда под патронажа на кмета инж. Изет Шабан.

Концертът премина при голям интерес от страна на жителите и гостите на Ардино и се превърна в истинския празник на турския фолклор. Сред присъстващите бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

Публиката възторжено аплодира прекрасните изпълнения на солистите Пънар Чекич, Емел Хасан, Чънар Мюмюн, Тасим Тасим, както и известна певица Айсун Ахмед.

Секретарят на читалище „Юмер Лютфи“ Мюзеки Ахмед благодари на кмета Изет Шабан за поканата му да участват в традиционните празнични дни на Ардино. Концертната програма завърши с кръшни хора.

В празничната програма на четвъртия ден от „Дните на Ардино 2023“ бяха включени още прожекцията на филма „Изкуството да падаш“ от поредицата на най-добрите български филми от последните години. На обновения градски стадион „Юнак“ се изигра и футболната среща между отборите на ФК „Акумулаторите“ и ФК „Ардино“. Мачът завърши с победа за тима на  „Акумулаторите“.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *