Обновяват сгради на СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

Продължават дейностите за ремонт на прилежащите сгради за обучение на учениците от начален етап на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене.

Кметът на Общината Айдън Осман съобщи, че се ремонтират покривите на постройките, всички фасади и се извършва топлинно изолиране.

Учители и ученици ще усетят постигнатите най-високи стандарти за енергоефективност и функционалност на средата за обучение, каза Айдън Осман.

При липса на форсмажорни обстоятелства работният процес ще приключи преди началото на новата учебна година и децата ще бъдат посрещнати в едни изцяло обновени сгради.

Кметът на Община Черноочене Айдън Осман допълни, че успешната реализация на проекта ще има огромно значение за цялостно приключване идеята за превръщането на СУ „Христо Смирненски“ в една от най-модерните образователни институции в региона.

Той припомни, че през 2020-та година  по спечелен проект на Община Черноочене е извършена реконструкция на основната сграда на училището, като е модернизирано и внедрено енергийна ефективност и е благоустрояване на дворни площи.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *