Всички структури на ДПС в Ардино номинираха Изет Шабан отново за кмет на общината

  • 64 са предложени за общински съветници
  • В 12 населени места са проведени предварителни избори

Гюнер ШЮКРИ

Разширено заседание с участието на Общинския съвет на ДПС – Ардино, Общинския съвет на Младежко ДПС, председателите на Местни съвети на ДПС, председателите на Женските дружества, кметове на населени места се проведе в салона на читалище „Родопска искра“ във връзка с предстоящите местни избори на 29-ти октомври. На партийната проява присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф. Гост на форума бе областният председател на ДПС-Кърджали Ресми Мурад.

Председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов направи анализ на проведените 47 общоселски събрания по Местни съвети. Той подчерта, че всички събрания са преминали при голям интерес. В 12 кметства където е имало повече от една номинация за кандидат-кмет на населеното място са проведени предварителни избори. В резултат на което, в две кметства (Млечино и Русалско) ще бъдат номинирани нови кандидати за кмет на кметство. В цялата община ДПС ще издигне кандидати за кмет на кметства в 39 населени места, като само в две населени места (Стояново и Главник) няма да има избори са кмет. Приет бе списък от 64 кандидати за общински съветници, подредени по азбучен ред. Номинирани са и шест кандидати за кмет на община. Кметът на общината Изет Шабан получи номинации от всички местни структури на ДПС-Ардино.

В своето изказване кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на всички местни структури на партията, които издигнаха неговата кандидатура за кмет на община за втори мандат. „Благодаря на местните структури за чудесната организация направена по време на общоселските събрания. С тази листа ще спечелим всички кметства в общината още на първия тур. Очаквам ръст и в броя на общинските съветници в местния парламент. Този път смятам, че ще имаме минимум 24 от 29 съветника. Пожелавам успех на всички номинирани кандидати за кметове на кметства, кандидати за общински съветници и кмет на община. Ние сме членове на една партия и ще дадем всичко от нас си, за да стане нашата партия ДПС още по-силна“, заяви Изет Шабан.

Областният председател на ДПС Ресми Мурад също благодари за номинациите, получени от местните съвети за кандидатурата му за кмет на община Ардино. Благодари и за добрата организация на местните структури по време на общоселските събрания. „Целта на партията е във всички 7 кърджалийски общини от областта да имат отново кметове на общини – 7 от 7“, заяви Ресми Мурад. Той също пожела успех на всички кандидати от ДПС на предстоящия местен вот.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *