Обявиха Цветелина Георгиева от Ардино за най-успешна българска тенисистка за 2023 година /Видео/ Призът на името на Лъчезар Цоцорков за втори път отива в клуб „Юнак“

Валентина ИВАНОВА

В Панагюрище започна седмото издание на елитния международен турнир по тенис н маса „Асарел България Оупън”, едно от най-силните състезания в спортния календар на страната.

По традиция на откриването бяха наградени най-перспективните млади български състезатели. Те получиха почетни плакети и парични премии. Призът е на името на покойния професор д-р Лъчезар Цоцорков, директор на Асарел-Медет“. Тази година наградата получи Цветелина Георгиева от Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино. Втората награда отиде при Мирослав Шмидт, който е абсолютен шампион във всички дисциплини – отборно, индивидуално, двойки и смесени двойки до 13 и 15 години.

Плакетите бяха връчени от почетния председател на сдружение „Асарел България Оупън” Иван Александров.

Припомняме, че за Цвети 2023-та е година пълна с невероятни изживявания и спортни успехи. Тя стана шампионка на България до 19 и 21 години и вицешампионка при жените. Преди месец Цвети и националките до 19 години постигнаха исторически успех като се класираха в осмицата на Европейското първенство в Полша.

Миналата година за най-перспективна състезателка също бе обявена тенисистка от Ардино – Сиделя Мутлу.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *