Модерна фотоволтаична инсталация ще отоплява детска градина в Крумовград Средствата идват от Националния план за възстановяване и устойчивост

Нов живот

Модерна фотоволтаична инсталация ще бъде изградена в двете сгради на Детска градина „Митко Палаузов” в Крумовград. Това става възможно след спечелен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователна среда“.

Изпълнението на проекта ще спомогне за създаване на съвременна образователна среда. Проектната цел ще бъде реализирана посредством извършване ремонт на сградите, изпълнение на дейности по внедряване на енергоспестяващи мерки, подобряване на вътрешния микроклимат, хигиенните условия и условията на труд.

След изпълнение на проекта ще бъде достигнат клас на енергопотребление „А“, близко до нулево енергопотребление и за двете сгради на ДГ „Митко Палаузов“, Крумовград.

Детска градина „Митко Палаузов“

В изпълнение на проекта, ще бъдат надградени и усилията, които МОН и Община Крумовград полагат за превръщането на образователните институции в модерна, безопасна и благоприятна среда, съдействаща за подобряване на образователните резултати и мотивацията за учене.

Крумовград е сред 58 общини с одобрени проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Модернизация на образователна среда“.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *