ИЗВЪРШЕНИ СА ПРОУЧВАНИЯ И АНАЛИЗИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МИГ- ОБЩИНИ МОМЧИЛГРАД И КРУМОВГРАД ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЦЕСА НА РАЗРАБОТНАВНЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ ЗА ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД 2023-2027 ГОДИНА

ИЗВЪРШЕНИ СА ПРОУЧВАНИЯ И АНАЛИЗИ НА ТЕРИТОРИЯТА  НА МИГ- ОБЩИНИ МОМЧИЛГРАД И КРУМОВГРАД ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЦЕСА НА РАЗРАБОТНАВНЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОДЕНО ОТ ОБЩНОСТИТЕ МЕСТНО РАЗВИТИЕ ЗА ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД 2023-2027 ГОДИНА

Във връзка с изработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие за програмния период 2023-2027 година са изготвени два броя проучвания и анализи на територията на МИГ общини Момчилград и Крумовград. Първото проучване и анализ включва преглед на социално-икономическото развитие на територията на МИГ и отражението му върху областното развитие. Второто проучването е за потребностите на местното население и е важен метод за събиране на информация за нагласите на заинтересованите лица на територията на МИГ„Момчилград-Крумовград“. Резултатите от него са представени в доклад, чиято роля е основополагаща при процеса на разработване на СВОМР на МИГ „Момчилград – Крумовград“ за периода 2023-2027 г.

С изготвените проучвания и анализи може да се запознаете на интернет страницата на  Сдружението https://www.migmomchilgrad.com/?pid=2,2&id_news=177.

Предстои обществено обсъждане на стратегията, активното участие на местната общност и всички заинтересованите страни е ключов фактор в процеса на неговото разработване и съгласуване.

–––––––––––––––––– www.eufunds.bg ––––––––––––––––––
Този документ е създаден в рамките на Административен договор РД No50-141/20.04.2023 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“, мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *