Цветелина Георгиева от Ардино замина за Швеция на Европейско по тенис на маса В състезанието ще участват представители на 28 държави

Валентина ИВАНОВА

Цветелина Георгиева от Ардино замина рано сутринта в събота със самолет за Малмьо като част от националния отбор на България жени. В третия по големина шведски град от 10 до 17 септември 2023 година ще се проведе Европейското отборно първенство.

Ще участват 24-ите най-добри женски и мъжки състава от 28 държави, излъчени след квалификации.

Българите не успяха да преодолеят квалификация 2.

Българките са в състав Мария Йовкова, Калина Христова, Цветелина Георгиева, Виктория Персова, с треньор Константин Парапапов, делегат на Конгреса на ETTU е шефът на федерацията Стефан Китов.

Националките ни попаднаха в Група D заедно с Португалия и Сърбия.

Класиралите се на първите две места в своята група продължават участието си в плейофите, които започват с осминафинали.

Последното участие на женския ни отбор на европейско отборно първенство беше през 2019 г. в Нант (Франция) в състав Полина Добрева, Мария Йовкова, Калина Христова и Ивет Илиева. За първенството през 2021 в Клуж Напока (Румъния) българките не успяха да преодолеят квалификацията.

В Малмьо с интерес се очаква сблъсъкът между Германия и Румъния. В Клуж малко изненадващо и при отсъствието на най-силните си състезателки германките успяха да спечелят за осми път титлата, побеждавайки домакините, Тази година на Европейските игри в Краков румънките успяха да се реваншират – 3-2 след повече от 3-часова среща. А лидерката им Бернадет Соч (28 г.) бе избрана за Мис Европейски игри. В състава на северната ни съседка освен Соч и известната Елизабет Самара е и добре познатата у нас млада тенисистка Елена Захария. Германският отбор има в състава си две етнически китайки, с треньор най-титулуваната хърватска тенисистка Тамара Борош.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *