Миланович сложи край на негативната серия за Крумовград, победиха Ботев Враца

Крумовград записа нов успех в елита на България, надделявайки с 1:0 над Ботев (Враца) в първия двубой от XIII кръг на efbet Лига. Даниел Милянович (24) отбеляза единственото попадение за домакините. Мачът в пловдивския квартал „Коматево“ бе ръководен от Иво Андреев.

Крумовград се намираше в серия от няколко мача без победа – последният успех на тима на Неманя Миланович датираше от 26 август, когато новакът в елита надви с 2:0 Локомотив (София). Сега Крумовград увеличи актива си и направи още една важна крачка в постигането на своята цел да остане в елита.

В 5-ата минута на срещата Марко Мажуга влезе от левия фланг към средата на терена, след което стреля силно. Ударът беше коварен, но Янко Георгиев се намеси. В 13-ата минута Соарес отклони топката с глава на близката греда след центриране от корнер, но нямаше кой от съотборниците му да я прати във вратата.

С първата си по-сериозна атака Крумовград поведе в резултата. Това се случи в 24-ата минута, в която Алекс Колев се пребори за топката в наказателното поле, а кълбото се отклони към Даниел Миланович. От няколко метра нападателят не сбърка, преодолявайки Федерико Рубио.

В 55-ата минута опасен удар на Жак Пехливанов премина встрани от вратата. В 69-ата минута опитният Момчил Цветанов получи доста свободно пространство пред себе си. Последва силен удар с левия крак от далечна дистанция, който беше избит от Янко Георгиев в корнер. В 75-ата минута Миланович стреля в аут.

В 79-ата минута късметът и Янко Георгиев разделиха Ботев (Враца) от изравнителния гол. Браян Переа засече топката след центриране от корнер, а Янко Георгиев с една ръка и блестящ плонж парира удара. Топката стигна до Соарес, който я прати във вратата, но се оказа, че е бил в положение на засада.

Източник: Спортал

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *