Парламентът събра кворум още при първата регистрация Първото заседание беше насрочено за вчера, но се провали заради липсата на кворум

Парламентът събра кворум още при първата регистрация. Депутатите прекратиха пълномощията на народните представители Евгения Алексиева, Калин Калапанков, Петър Куленски, подали оставка, заради това, че са избрани за кметове. Народното събрание освободи и Славина Точева от ГЕРБ-СДС, която вчера депозира своята оставка, и Калин Калапанков от „БСП за България“, който също е избран за кмет, както и Деян Николов от „Възраждане“, избран за общински съветник в София, Валери Сираков от „Възраждане“- избран за общински съветник от Видин.

В  програмата са включени и предложенията на парламентарните групи на „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ по чл.48 ал. 8 на правилника за работа на Народното събрание, според който всяка първа сряда внесените на това основание предложения се разглеждат по същество в зала. Това са Законопроект за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване; Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление; Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Вчера не бе събран необходимият кворум за започване на заседанието. В пленарната зала не бяха депутатите от ГЕРБ-СДС, които имаха заседание на парламентарната си група в централата на партията. След втория опит за регистрация, в 9:30 ч., в залата бяха 62-ма депутати от необходимите 121.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *