Себихан Мехмед встъпи в шестия си мандат като кмет на община Крумовград Клетва положиха 29 общински съветници и 65 кметове на кметства

  • За председател на общинския съвет отново беше избран Метин Байрамали

Нов живот

Кметът на Община Крумовград Себихан Мехмед положи клетва и встъпи в длъжност за шести пореден мандат. Това се случи на учредителното заседание на новия Общински съвет, което бе открито от областния управител на Кърджали Никола Чанев.

Заседанието се ръководеше от най-възрастният общински съветник Хасан Хасан.

Новоизбраните 29 общински съветници, от които 25 от ДПС, 2 от БСП за България и 2 от ПП ГЕРБ и 65 кметове на кметства също положиха клетва.

Приветствие към кмета на община Крумовград, общинските съветници и кметове на кметства отправи Никола Чанев. В изказването си той заяви, че Община Крумовград е пример за инвестиционен подем и устойчивост в местното самоуправление. Общинската администрация е създала условия за привличане на повече европейски средства, за балансирано развитие на градската среда, развитие на малкия и средния бизнес, разширяване на публичните услуги, ускоряване работата по проекти и благоустрояване на малките населени места. Крумовград видимо се е адаптирал към новите социално-икономически реалности. Местната власт носи отговорност за разходване на публичните ресурси и в това отношение Себихан Мехмед и екипа й могат да се нарекат „добри стопани“.

Чанев пожела на общинските съветници политическа зрялост, диалог и съгласие в името на общината и нейните жители.

Кметът на общината Себихан Мехмед благодари за гласуваното доверие и заяви, че тя като кмет на община и кметовете на населените места трябва да работят „всички за всички“ за запазване на това доверие, за благоденствието и просперитета на община Крумовград. Да загърбим противопоставянето и да работим за бъдещето на нашите деца.

Очаква взаимодействие от държавната власт в две посоки: прочистване коритото на река „Крумовица“ и проучване на възможност за сондажни кладенци за резервно алтернативно захранване на водоснабдяване на Крумовград и околните села.

Тя се обърна към всички присъстващи с думите: Пожелавам Ви да има надежда, която да съпътства дните Ви и очакване, което да бъде възнаградено.

За председател на Общински съвет Крумовград беше предложен досегашния председател Метин Байрамали. След тайно гласуване Метин Байрамали единодушно бе избран за председател на Общински съвет Крумовград.

След тържествената сесия, кметът Себихан Мехмед, председателят на Общински съвет Крумовград, общински съветници и кметове на населени места се отправиха към сградата на Общината, където бяха посрещнати от служителите на Общинска администрация с пита и символични подаръци.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *