Ученици от Крумовград казаха Не на расизма и дискриминацията Презентация събуди добродетелността и самосъзнанието на младите хора

Нов живот

Ученическият съвет при Средно училище „Васил Левски“ в Крумовград отбеляза Международния ден за борба с расизма, фашизма, антисемитизма и ксенофобията. Той се чества на 9 ноември най-вече в Европа от 1988 г. насам. Избран е по идея на европейската мрежа „Обединени за действия между културите“.

Вечерта на 9 срещу 10 ноември 1938 г. в Германия и Австрия избухва организирана агресия от страна на немците и поддръжниците на Хитлер срещу евреите, техните синагоги и собственост. В историята тази вечер остава като Кристалната нощ заради масово изпочупените стъкла на витрини и частни домове на евреи.

С цел насърчаване на толерантността между етносите и понижаване на индекса на дискриминация и расизъм в училищната среда, Ученическият съвет към Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград изготви презентация и заедно с учениците от VIIв клас, успяха да изградят образа на нерасизма, човечността и добродетелността в ученическото самосъзнание.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *