Канят в четвъртък земеделските стопани в Дома на техниката в Кърджали да се запознаят с правилата на биопроизводството

Валери НЕДЯЛКОВ

Министерството на земеделието и храните провежда в цялата страна информационна кампания под мотото „Призвание: Биологичен!“. Във връзка с това на 16 ноември, от 10 часа в Дома на техниката в Кърджали ще се проведе среща с фермери от областта.

Целта на кампанията е земеделските стопани да се запознаят с основните правила на биопроизводство и възможностите за подпомагане по Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони /2023-2027 г./

Участниците в информационната среща ще бъдат запознати в детайли за разликите между конвенционалното и биологично производство, за основните му принципи, нормативната уредба и задълженията, които следва да се спазват при отглеждането на различни култури и животни.

Срещата  се организира от Териториалният областен офис в Кърджали към Националната служба са съвети в земеделието. Инициативата в страната се провежда съвместно с Националната служба за съвети в земеделието, Главна дирекция „Земеделие и регионална политика“ и Областните дирекция по земеделие.

Лектори ще бъдат експерти от Националната служба за съвети в земеделието. Предвидена е и дискусия, в която те ще отговарят на въпроси на участниците в срещата.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *