Ремонтът на Старата гимназия в Кърджали върви с усилени темпове Проектът за реновиране на сградата е на стойност близо 2 милиона лева

  • Очаква се там да бъде преместено Основно училище «Св.Св.Кирил и Методий»

Валентина ИВАНОВА

Ремонтът на Старата гимназия на улица «Републиканска» в Кърджали продължава с усилени темпове. Топлите ноемврийски дни дават възможност на строителната фирма да работи на пълни обороти, както вътре, така и в двора на бившето училище «Георги Бенковски».

Гимназията затвори врати преди 15 години. От тогава кърджалийци с тъга гледаха как пред очите им сградата се руши и разграбва. Днес преминаващите граждани кимат одобрително, виждайки явния напредък.

Дейностите по реновирането стартираха през март с амбицията да приключат за 180 календарни дни. Както изглежда този срок няма да бъде спазен.

Община Кърджали подготви и спечели пет проекта за безвъзмездно финансиране по Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г. на Министерството на образованието и науката /МОН/ на стойност около 10 милиона лева. Близо 2 милиона от тях ще отидат за ремонта на Старата гимназия.

Намеренията са в обновената сграда да бъде настанено ОУ «Св.Св.Кирил и Методий», но първо общината трябва да намери финансиране за обзавеждането й.

Снимки: Ваня Иванова

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. един човек каза:

    Браво! Колко пъти беше писано за този проблем в „Нов живот“ – разгеле, случи се ремонтът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *