След Нова година откриват новата хижа в Крумовград, изградена със средства от „Дънди“

Валери КОВАЧЕВ

След Нова година ще бъде открита новата хижа в Крумовград, построена със средства на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, каза пред журналисти Джанан Салиф, специалист „Връзки с обществеността“ в дружеството. По нейните думи във фирмата са получили информация от Община Крумовград, че има предприемач, който проявява интерес и към ресторантската част на хижата. Затова се очакват новости в развитието на града в тази насока.

Зоната за отдих, в която се намира новата хижа, е в края на горната част на Градския парк недалеч от Общинския детски комплекс в близост до борова гора. Сградата е на два етажа и с изцяло ново оборудване. В момента в нея има над дванадесет стаи – двойни и апартаменти.

Старата градска хижа се казваше „Свежест“, доколкото знам и новата хижа ще се казва  „Свежест“.  Тя ще бъде стопанисвана от общинско дружество, уточни Джанан Салиф.

Компанията е поела ангажимент за изграждане на тази зона за отдих, тъй като старата зона за отдих се намира в близост до рудник „Ада тепе“. Там хижата все още не е съборена, но е разграбена и неизползваема. Две-три години се търсеше правилното място за изграждането на нова хижа. Финансирането от наша страна е за проектирането, изграждането и оборудването на хижата, добави специалистът „Връзки с обществеността“.

В Деня на отворените врати в „Дънди Прешъс Металс Крумовград“  ЕАД през миналата седмица новата хижа беше показана на журналисти от регионални и национални медии.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

1 Отговор

  1. ИНА каза:

    от Аврен е директорката на хижата Милка .Нямаме ли си кадри в града или нямаме заслуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *