Опасно време ни очаква през почивните дни В Кърджали температури падат рязко до 11 градуса

Нов живот

През следващото денонощие ще е ветровито със силен и бурен северозападен вятър, който през нощта срещу неделя в Североизточна България ще се усилва до ураганен. С усилването на вятъра температурите ще се понижат. През нощта валежите в страната ще продължат, в повечето райони ще са от дъжд, по-значителни в Южна България, а в планинските райони на Западна България – от сняг. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в София – около 1°.

Утре преди обяд валежи ще има в Южна и Източна България, предимно от дъжд, по високите полета – от дъжд и сняг. След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта срещу неделя и в югоизточните райони. Със застудяването в нощните часове за кратко там ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури ще са 3°-8°, в София – около 3°.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи главно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 2°, на 2000 m – около минус 8°.

В неделя сутринта вятърът все още ще е силен и бурен, по Черноморието – ураганен. В Източна България ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг, а над Западна облачността ще се разкъсва и ще намалява. През деня вятърът постепенно ще отслабва, валежите ще спрат, а облачността и над източните райони ще се разкъсва. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 5° и 10°.

В понеделник ще има променлива облачност, в много райони намаляща до предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат, сутрешните – слабо, а дневните с 5 – 6 градуса.

Във вторник ще се затопли още, но облачността ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд.

В сряда ще вали на много места в страната, а температурите ще се понижат.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *