Google скоро започва да изтрива неактивни профили Сега е моментът да си запазим старите профили

всички неактивни профили в платформите си. Преди това засегнатите потребители ще получат поне един предупредителен имейл и срок, за да запазят профилите си.

Условието един профил да бъде приет за неактивен, е в него да не е влизано две години към декември 2023 г. Google вече изпраща предупреждения до профилите, които са под риск и припомня, че изтриването ще е пълно – ще бъдат загубени всички имейли, снимки и всякакви други данни, които са свързани с профила.

Условието да бъде „спасен“ също е лесно. Просто потребителят трябва да влезе в профила, за да се отчете активност. Тогава той ще бъде запазен за още две години, ако през това време отново не е влизано нито веднъж.

Аргументът на Google е, че профилите, които не се използват дълго време, са рискови. Техните пароли често са остарели и слаби и стават по-лесен обект на хакерски атаки. А веднъж превзети от хакери, профилите могат да бъдат използвани за фалшиви самоличности, измами, кражби на данни и др.

Google няма да изтрива неизползвани профили, ако към тях има свързана, купена услуга на Google или абонамент, ваучер за отстъпка, използва се в игра, или за управление на детски профил. Въпреки това се препоръчва в профилите да се влиза от време на време и те да се използват и паролите им да бъдат актуализирани. Така ще е най-сигурно за потребителите и техните данни.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *