Делото по искането за касиране на изборите за кмет на Смолян започва на 20 ноември

Административният съд (АС) в Смолян насрочи изборното дело по жалбата на кандидата за кмет на Смолян Стефан Сабрутев срещу решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за обявяване на Николай Мелемов за кмет на общината, съобщиха от съда. Делото по искането за касиране на изборния резултат ще се разглежда в четири последователни дни от 20 до 23 ноември.

От Административния съд уточняват, че в съдебната зала са монтирани камери за онлайн излъчване на делото. Видеоизлъчването на процеса ще може да се наблюдава от граждани и журналисти на монитор пред залата.   Съдът е изискал предварително голям брой доказателства и предстои да се произнесе по множество възражения за опорочен изборен вот, уточняват от АС – Смолян.  Магистратите припомнят, че съгласно Изборния кодекс съдебното производство пред Административния съд и ВАС следва да приключи в срок до два месеца от подаването на жалбата.

Делото е образувано по жалба на кандидата от „Движение „Нашият град“ за кмет на Смолян и бивш областен управител  Стефан Сабрутев, който достигна до балотажа заедно с досегашния кмет  Николай Мелемов (ГЕРБ).  Обявеният от ОИК за кмет Николай Мелемов спечели втория тур с преднина от 149 гласа пред Сабрутев.

Източник: БТА

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *